Zonnegroet boxen


Wat zijn nu Zonnegroet boxen!


Zonnegroet boxen zijn boxen die ik persoonlijk samenstel. Het zijn boxen gemaakt op maat van het kind. 

Vanuit mijn coaching heb ik ontdekt dat kinderen het fijn vinden om ontspanningstechnieken toe te passen. Ik leer hen dat aan omdat het hen helpt rustig worden in hoofd en lichaam. 

Ik heb boxen gemaakt met de bedoeling om kind en ouder te laten kennis maken met deze technieken. Niet alleen is er meer plezier en ontspanning maar er ontstaat ook meer verbondenheid. 

Ben je benieuwd of heb je vragen? Ik help u graag verder. Bestellen kan via deze website, telefoon of messenger.

De prijs van de boxen zijn 40 euro per stuk. Ik lever aan huis regio Ouwegem. Indien het moet worden verzonden komen er nog verzendingskosten bij.

Ik wens u en uw kind alvast veel plezier met de box.

Zonnebox


Fijn dat je kan kennis maken met de Zonnebox.

De Zonnebox bevat verschillende ontspanningsoefeningen.

Ik heb deze box samengesteld met de bedoeling ouder en kind te laten kennis maken met verschillende ontspanningstechnieken. 


Wat bevat deze box:


  • een mandalakleurboek zorgt voor een positief effect bij jong en oud. Mandala's brengen rust, harmonie en evenwicht. Het bevordert de concentratie en stimuleert de creativitiet. Het helpt kinderen hun energie te bundelen.
  • een leesboek met tips en oefeningen in. Je kan kiezen tussen verschillende boeken. Elk boek bevat een boodschap. Het boek wordt gekozen a.d.h.v. de behoeften van het kind.
  • een houten doosje dat uw kind kan omtoveren tot een persoonlijke box. Uw kind kan het beschilderen, versieren, kleuren,...tot het een persoonlijke droomdoos of schatkist wordt. 
  • kindercoachingkaarten: op de voorkant van elke kaart staan een tekening van het etiket en een korte beschrijving ervan. Op de achterkant staan voorbeelden van onderliggende kwaliteiten. Er staat tips en vragen die de etiketgever helpen om beter te begrijpen dat het gedrag een uitdaging is. A.d.h.v. deze kaarten krijgt jouw kind meer zicht op zijn/haar kwaliteiten en gaat het in op de uitdaging om nieuwe kwaliteiten te ontwikkelen.
  • eigenwijsjes of affirmaties: op elk kaartje staat een korte maar krachtige positieve zin met een bijpassende illustratie. Deze affirmaties helpen uw kind op weg en zijn een speelse aanzet tot een beter zelfbeeld, bewustzijn en zelfvertrouwen.
  • kindermassagekaarten: de ervaring van het geven van massage is even waardevol als het ontvangen. Kinderen die liefdevol worden aangeraakt slapen en leren beter, zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren eigen grenzen en die van anderen beter, zijn emotioneel sterker en hebben meer weerstand. 
  • kindermeditatiekaarten: deze zijn een aanzet om bewustwording bij kinderen te bevorderen. Iedere meditatie neemt kinderen mee naar een plek in zichzelf, waar ze tot rust komen en veiligheid, zelfvertrouwen en antwoorden op vragen kunnen vinden. Zo leren ze opnieuw te kijken naar situaties in het dagelijkse leven en te ontdekken wie ze zijn. 
  • een begeleidende brief: deze brief heeft een uitgebreide uitleg van elk individueel voorwerp dat in de box zit. 
  Massage box


  Fijn dat je kan kennis maken met de Massage box. De Massage box bevat verschillende massageoefeningen en materialen. Ik heb deze box samengesteld met de bedoeling om ouder en kind kennis te laten maken met verschillende massagetechnieken. Vanuit mijn coaching heb ik ontdekt dat kinderen het fijn vinden om op een speelse wijze massage te krijgen en dat ze daardoor beter in hun vel zitten. Ook de ouders en het gezin ondervinden de voordelen ervan. Vooral de onderlinge verbondenheid groeit.  

  De effecten van massage zijn enorm groot. Wanneer ik het uitgebreid zou uitschrijven, dan zou het een boek kunnen worden maar dat ga ik niet doen :).  

  Om in het kort uit te leggen: massage is van alle leeftijden en van alle tijden en is helend. 

  Tegenwoordig is er ook steeds meer aandacht voor kindermassage. Gelukkig! 

  Kindermassage richt zich voornamelijk op een veilig gevoel geven, op de geborgenheid. Een kind dat zich veilig en geborgen voelt gaat zich beter ontwikkelen. Een ouder dat zijn kind kan masseren kan zijn kind beter aanvoelen. 

  Trouwens, ik geef workshops ouder-kindermassage. Alle info is te vinden op deze website.

   

  Welke zijn de voordelen van masseren: 

   

  • Het is een goede manier om pijn te verzachten 
  • Veilig gevoel creëren 
  • Het kind wordt zich bewuster van zijn lichaam 
  • Het kind gaat terug in zijn lichaam (blijft niet in zijn hoofd zitten) 
  • Verbeteren van het welzijn 
  • Verbeteren van de bloedsomsloop 
  • Verbeteren van de spijsvertering 
  • Verbeteren van het immuunsysteem 
  • We prikkelen het zenuwstelsel 
  • Het is leuk en rustgevend 
  • Helpt te ontspannen 
  • Het kind kan beter slapen 
  • Het kind krijgt meer zelfvertrouwen 
  • Het helpt ook tegen faalangst, stress, hoofdpijn, buikpijn en concentratieproblemen 
  • …. 

  Door de aanraking tijdens een massage worden allerlei hormonen aangemaakt. Zo zorgt de aanraking ervoor dat er oxytocine wordt geproduceerd; dit hormoon wordt ook wel het “knuffelhormoon” genoemd. Het heeft het kind een geborgen gevoel.  

   

  Massage werkt helend zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak

   

  Deze massage box bevat spelletjes, liedjes en verhaaltjes. Je kan de kaartjes schudden en er één laten kiezen. Op elk kaartje heb ik een mandala geplaats. Zo kan jouw kind er persoonlijke kaartjes van maken door de mandala’s in te kleuren.  

   

  Naast het coachen van kinderen en jongeren geef ik ook kindermassage. Deze massage gebeurt in stilte. Volgens de leeftijd bepaal ik de duur van de massage. Maar liedjes, spelletjes en verhaaltjes zijn ook leuk om mee aan de slag te gaan. Daarbij gebruik je jouw handen en het kan op de kledij worden gegeven. Deze massage kan ook op verschillende momenten en plaatsen worden gegeven vb. tijdens het wachten of bij familie.  

  Om de massagemomenten nog leuker en afwisselend te maken, heb ik verschillende voorwerpen toegevoegd aan de massage box. Mijn ervaring is dat kinderen het heel leuk vinden om te experimenteren. Op deze manier worden ze bewust van hun lichaam en staan ze stil om aandacht te geven aan het voelen van de voorwerpen op hun lichaam. Het is goed voor hun motoriek, lichaamsbesef en sensorische beleving. Deze manier is een ideaal gebeuren om de kinderen hun lichaam te leren ontdekken en om te leren voelen. Probeer de materialen uit en voel: hard, zacht, glad, warm, stekelig,… ga zo maar door. Het is zalig om samen te ontdekken. Dit bevorderd alleen maar de verbondenheid. 

   

  Op YouTube staan er filmpjes waarin is te zien hoe ik massageverhalen en massageliedjes geef aan de kinderen. Je kan dit vinden via deze website.